Predstavitev Mladih veseljakov

Res je, da je naša pevska skupina še zelo mlada, saj smo kot skupina Mladi Veseljaki začeli prepevati šele meseca marca leta 1998. Vendar pa to ni naš pravi začetek.

 

S petjem smo se začeli ukvarjati že veliko prej, saj smo v veliki večini začeli pevsko pot že kot najstniki, v mešanem pevskem zboru v Cirkulanah. Ker pa nas je zelo zanimalo tudi ljudsko petje, smo nekateri najprej začeli peti ljudske pesmi s starejšimi člani pevskega zbora, ki so nas z velikim veseljem učili starih že skoraj pozabljenih haloških pesmi. Vendar pa nam tudi to ni bilo dovolj in spet nas je premagala želja po novih, zahtevnejših, drugačnih pesmih. Tako se nam je porodila ideja, da bi lahko sami začeli s pravim moškim zborovskim petjem, seveda pod strokovno taktirko, katero smo zaupali g. Jožetu Dernikovič. Najprej smo začeli z nekoliko lažjimi ljudskimi pesmimi, v priredbi za moški zbor, nato pa smo ob pridobivanju novega znanja začeli z zahtevnejšimi pesmimi. Tako naš repertoar zajema različne priredbe slovenskih ljudskih pesmi, slovenskih in tujih umetnih pesmi, pojemo tudi dalmatinske pesmi, svoj program pa smo nazadnje obogatili še z črnskimi duhovnimi pesmimi.

Revija pevskih zborov, Ptuj, 16.april 2010

Zasedba članov se med njenim delovanjem ni bistveno spreminjala. V začetku delovanja je zasedba štela devet pevcev, danes pa nas v skupini poje 11 pevcev. Skupino je od nastanka pa do leta 2000 vodil domačin g. Jože DERNIKOVIČ - Pepček, ki je podal pomemben prispevek k razvoju skupine. V letih od 2000-2003 je taktirko prevzela takrat še študentka glasbene pedagogike gdč. Jana KOVAČEC, v letih 2004-2008 pa je za glasbeno podobo skupine skrbel priznani dirigent g. Franc LAČEN. V sezoni 2008/2009 je zborovodsko palico prevzel mlad in obetaven zborovodja g. Peter GOJKOŠEK.

 

 

grb novi


KULTURNO DRUŠTVO CIRKULANE

Cirkulane 40a,
2282 Cirkulane
 
Davčna št.: 52920607,
Matična št.: 5156068000
Transakcijski račun: 04202-0000709298

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik,ko obiščete našo stran. Nekateri piškotki so potrebni, da stran deluje normalno, drugi za lažjo uporabo spletne strani. Tukaj lahko potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite >> Pravilnik o zasebnosti.

Sprejmem piškotke s tega mesta.

EU Cookie Directive Module Information