Dramska skupina Cirkulane
DRAMSKA SKUPINA CIRKULANE


DRAMSKA SKUPINA CIRKULANEDramska skupina KD Cirkulane ima zelo dolgo tradicijo, saj jo najdemo že  med ustanovnimi skupinami društva leta 1899.  Šteje tudi največ bolj ali manj aktivnih članov.   Med nami  so igralci, ustvarjalci scene, zvočnih in svetlobnih  efektov, maske, kostumov….  Vse nas druži veselje do  ljubiteljskega   ustvarjanja na  odrskih deskah in razveseljevanje publike.  Ker nam današnjem  skrbi in težav polnem času  smeh pride še kako prav, uprizarjamo v glavnem komedije.

V več stoletni zgodovini skupine so se v režiserski vlogi izmenjali številni bolj ali manj  znani posamezniki in posameznice.  Trudimo se pripravi novo premiero vsako sezono. Kadar smo iz takšnih ali  drugačnih razlogov  prisiljeni počivati sezono ali dve,  se nato vrnemo še močnejši in bolj zagnani, polni  novega elana in smelih načrtov.

Naše vodilo je smeh in  zabava, ki  ju vsak posameznik v življenju še kako potrebuje.  Vabljeni torej v naše vrste  ali na naše predstave, da nasmejemo še vas! 

S KOMBINACIJO IZKUŠENIH IN MLADIH IGRALCEV  ZADELI  V POLNO

 

Za dramsko skupino  KD Cirkulane je zelo uspešna sezona 2015 / 16. Potem ko smo bili v  zadnjih treh letih iz takšnih in drugačnih razlogov manj aktivni, smo na sestanku članov skupine konec lanskega septembra sklenili, da je skrajni  čas, da prekinemo » zimsko spanje«.  Zato smo zavihali rokave in pod vodstvom novega režiserja Tončeka Žumbarja v začetku oktobra pričeli z vajami. Ker je naš vsakdan poln različnih skrbi in težav,  smo posegli po komediji, kar je v zadnjem času sicer praksa tudi v poklicnih gledališčih. Komedija Tašča je pravzaprav priredba na slovenskih amaterskih odrih večkrat uprizorjene  komedije Tašča. com, ki jo je za nas priredil njen  avtor in režiser predstave.

 

V začetku smo se na vajah dobivali dvakrat tedensko, v mesecu pred premiero pa tudi trikrat na teden. Po slabih treh mesecih vaj  smo na štefanovo   komedijo premierno uprizorili in jo ponovili naslednji dan. Tako zgodnji premieri je poleg odličnega vzdušja v ekipi  in resnosti na vajah botrovalo tudi dejstvo, da smo si kulise sposodili pri  KD  Simon Gregorčič iz Velike nedelje , režiser  pa nam je  prijazno posodil del potrebnih rekvizitov.

 

Že prva predstava je pokazala, da smo z izbiro dela, domačo govorico in terminom premiere zadeli v polno. Na obeh decembrskih predstavah se je dvorani namreč kar trlo obiskovalcev od blizu in daleč.  Pretirano drugače pa ni bilo niti s predstavami drugi januarski vikend. Dobro razpoloženi gledalci so s sabo odnesli pozitivne vtise in mnogi med njimi so si predstavo ogledali dvakrat ali celo večkrat.

 

Kot je že v navadi smo sezono  zaključili  na velikonočni ponedeljek.  In tudi tokrat je bila dvorana kljub temu,da je šlo že za peto ponovitev ( oziroma šesto predstavo), dobro zasedena. Za vse sodelujoče pa je bila ta predstava nekaj posebnega, saj nas je v dvorani spremljal naš rojak,  znan slovenski igralec in tv voditelj Bojan Emeršič. Njegov oče Franc izhaja iz Medribnika  iz Jupitarove domačije. Ustvarjalci predstave smo si marca v Šentjurju pri Celju ogledali njegovo predstavo Mulc  vas gleda in ga  v sproščenem klepetu po njej povabili na našo predstavo.  Bojan se je povabilu z  veseljem odzval in s sabo pripeljal  še nekaj sorodnikov. Po predstavi pa si je vzel še čas za   klepet in obujanje spominov.

 

Za uspešnost  » Tašče«  so poleg igralskega ansambla in tehnične ekipe zaslužni še številni posamezniki, ki so nam tako ali drugače pomagali pri izvedbi predstave. Hvala vsem še enkrat.

 

Mateja Muršec

 14. 12. 2015 
                                                                                           

  TAŠČA  (komedija) 


V letu 2015 se je spet sestala dramska skupina in pričela z delom TAŠČA, katere je avtor in režiser, domačin Tonček Žumbar. Z prvim srečanjem in razgovorom o kadru ki ga potrebujemo, smo začeli v polovici Oktobra 2015. Proti koncu meseca Oktobra smo že končali z bralnimi vajami, ter se preselili na domač oder in pričeli aktivne vaje. Vaje potekajo 2x do 3x tedensko. Vaje potekajo v zelo prijetnem vzdušju. Delo lepo napreduje in dobiva svojo sliko, katera bo premierno predstavljena 26. Decembra in ponovitev 27. Decembra tega leta....

Zato vljudno vabljeni 26. decembra ob 18. uri in 27. ob 15. uri v stari večnamenski dvorani v Cirkulanah.


Zadnja ponovitev Komedije pa je na VELIKONOČNI PONEDELJEK 28. 03 2016.....Veselimo se vašega obiska.... 


     foto: Stanko Meznarič                                                               
 

Aktivni člani dramske skupine 2015Režija Tonček Žumbar

Igralci sezone 2015 - 2016


 Alen Meznarič (nov član), Ana Črnivec,Betka Forstnarič, Franc Meznarič, Miro Lesjak, Maša Kranjec (nova članica), Marjan Prašnički,Mateja Muršec, Marica Žuran, Sanja Muzek (nova članica), ter Gordana Črnivec (reklama), Janja Solina Črnivec (kostumi) in Stanko Meznarič (luč in zvočni efekti)....


 


 

Še ena ekipna slika iz generalke TAŠČA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

grb novi


KULTURNO DRUŠTVO CIRKULANE

Cirkulane 40a,
2282 Cirkulane
 
Davčna št.: 52920607,
Matična št.: 5156068000
Transakcijski račun: 04202-0000709298

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik,ko obiščete našo stran. Nekateri piškotki so potrebni, da stran deluje normalno, drugi za lažjo uporabo spletne strani. Tukaj lahko potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite >> Pravilnik o zasebnosti.

Sprejmem piškotke s tega mesta.

EU Cookie Directive Module Information