Predstavitev ljudskih pevcev
Ljudski pevci iz Cirkulan radi obujamo spomine na nekdanji čas, ko so naši dedje in babice prepevali ob raznih domačih opravilih kot so "kožühanje, česanje perja" ipd. Kot starejši člani se dobro spominjamo časov, ko so fantje ob večerih prepevali in odhajali vasovat k "deklinam". One so rade poslušale lepo pesem in čakale pri odprtih oknih, kdaj se bo pojavil "ta pravi". Takrat še ni bilo televizije in tudi radio je bil pri redkokateri hiši. Zato so se ljudje zabavali na drugačen nacin in morda je bilo bolj prijetno kot danes, ko samo še gledamo televizijo in dremamo zraven. Danes mladi fantje le malokje zapojejo na vasi. Ravno zato se mi trudimo obuditi to lepo staro navado in vzpodbujamo mlade, naj se je ponovno oprimejo.
Izvajamo predvsem stare, domače ljudske pesmi. Za nas je značilen način petja, ki ga ohranjamo in je edinstven v Sloveniji. Pojemo pet glasno, to je: 1. glas, 2. glas, 1. bas, 2. bas in prek ali "črez". Od ustanovitve l.1997 smo veliko nastopali na različnih prireditvah, občinskih praznikih, martinovanjih, jubilejih, otvoritvah objektov, zadnje čase pa se predstavljamo tudi širom po Sloveniji, sodelovali pa so tudi že na državnih revijah ljudskih pevcev in godcev.

 

grb novi


KULTURNO DRUŠTVO CIRKULANE

Cirkulane 40a,
2282 Cirkulane
 
Davčna št.: 52920607,
Matična št.: 5156068000
Transakcijski račun: 04202-0000709298

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik,ko obiščete našo stran. Nekateri piškotki so potrebni, da stran deluje normalno, drugi za lažjo uporabo spletne strani. Tukaj lahko potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite >> Pravilnik o zasebnosti.

Sprejmem piškotke s tega mesta.

EU Cookie Directive Module Information