Prispeval Administrator    Ponedeljek, 14 December 2015 15:00    PDF natisni E-pošta

Na cirkulanskem odru je spet živahno

Leto se počasi a zanesljivo izteka. Neznosno poletno pripeko so zamenjale veliko prijetnejše a za ta čas še vedno neobičajno visoke jesenske temperature. Če nas te temperature ne spominjajo, da je pred nami konec nekega obdobja in začetek drugega, pa nas na to opozarjajo vedno krajši dnevi in jutranja megla zaradi katere se nam svet zdi nenadoma zelo majhen in omejen. Daljši jesenski večeri so kot nalašč za druženje s prijatelji in znanci ter ukvarjanje s takšnimi ali drugačnimi hobiji. Nekoč so bili jesenski meseci tudi čas, ko je dramska skupina KD Cirkulane pričela s pripravami na novo gledališko sezono. Po nekajletnem zatišju pa je na našem odru spet živahno.

Na spomladanskem sestanku članov dramske skupine smo se strinjali, da je najboljši čas za ponovni zagon skupine jesen. In tako smo v začetku oktobra pričeli s študijo novega dela. Ker je med gledalci najbolje sprejeta komedija, smo se tudi tokrat odločili za to zvrst. V času burnih razprav o takšni ali drugačni družini se je zdela izbira dela z družinsko tematiko sama po sebi umevna,

Družine se med seboj razlikujejo. Med tem ko v enih vladata sloga in razumevanje, je sreča pri drugih zgolj navidezna, privid za površnega zunanjega opazovalca. Prav o takšni na videz popolni povprečni slovenski družini, v resnici pa povsem disfunkcionalni govori komedija z naslovom Tašča izpod peresa Tončeka Žumbarja. Zmeda je popolna, ko se k tej družini po sili razmer priseli mama oziroma tašča. Za razliko od del s slično tematiko, ki izpostavljajo odnos med taščo in snaho, je tokrat v ospredju odnos med taščo in zetom. Za razgibano dogajanje pa skrbijo še sosed Hanzek in obiski iz Haloz. Vsaka podobnost z resničnimi osebami je nenamerna in naključna, čeprav bi se v Prepihovih lahko marsikdo prepoznal.

Za režijo skrbi avtor dela Tonček Žumbar. Pod njegovo taktirko pa predstavo pripravlja 10 igralcev. Nekatere od njih že zelo dobro poznate in ste jih verjetno že pogrešali. Po nekaj letni odsotnosti se na gledališki oder tako vračajo: Betka Forstnarič, Miro Lesjak, Franc Meznarič in Marica Žuran. Z veseljem pa v naši družbi pozdravljamo nove mlade moči. Na premieri bodo igralski krst doživeli: Maša Kranjec, Alen Meznarič in Sanja Muzek. Poleg omenjenih pa v predstavi nastopamo še Ana Črnivec, Marjan Prašnički in moja malenkost.

Ker v delu nastopa družina, ki sicer živi v Mariboru a izhaja iz Haloz, smo se odločili uporabiti domačo govorico zaradi katere so že sami po sebi zabavni dialogi še bolj smešni, veliko pa je tudi situacijske komike. Več pa vam ne smem izdati.

Upam , da sem prebudila vašo radovednost. V kolikor je odgovor pritrdilen, vas vabim, da se nam pridružite na premieri, ki jo načrtujemo na Štefanovo ( 26. december ). Takrat se boste lahko nasmejali zgodam in nezgodam družine Prepih in obudili spomine na stare čase, ki so bili sicer resda težki a v marsikaterem pogledu boljši od časa v katerem živimo. Pridite čaka vas poldruga ura smeha in zabave!! Zagotovilo za to je poleg vsega naštetega tudi razpoloženje na vajah, kjer ustvarjalci kljub temu, da smo delo preigrali že x krat občasno ne moremo zadržati napadov smeha. Nasvidenje na premieri!!

Mateja Muršec

 

grb novi


KULTURNO DRUŠTVO CIRKULANE

Cirkulane 40a,
2282 Cirkulane
 
Davčna št.: 52920607,
Matična št.: 5156068000
Transakcijski račun: 04202-0000709298

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik,ko obiščete našo stran. Nekateri piškotki so potrebni, da stran deluje normalno, drugi za lažjo uporabo spletne strani. Tukaj lahko potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite >> Pravilnik o zasebnosti.

Sprejmem piškotke s tega mesta.

EU Cookie Directive Module Information